ממרח כוסברה מנצח



מבחינתי ממרח כוסברה הוא ממרח פלא. הוא כל כך טעים ואפשר להשתמש בו בהרבה מתכונים כ"משלים טעמים", וכמובן גם למריחה על פרוסת לחם. יש אצלי תמיד ממרח מוכן במקרר. לדוגמא, השתמשתי בו למתכון טארט כפרי, למריחה על לחם שיפון. תכינו אתם לא תתחרטו!


מרכיבים למתכון

1.5 כפיות כמון טחון (אפשר גם לטחון מזרעים שלמים)

1.5 כפיות כוסברה טחון (אפשר גם לטחון מזרעים שלמים)

1.5 כוסות כוסברה קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

1 כף נענע קצוצה

¼ לימון כבוש, בלי החרצנים וקצוץ

3 שיני שום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מיץ לימון

¼ כפית צ'ילי חריף קצוץ (לא חובה)

½ כוס שמן זית

מלח, פלפל לבן לפי הטעם

תוספות אפשריות: חופן זרעי חמניות, חופן זרעי דלעת, חופן אגוזי מלך.


הכנה

שמים את כל המרכיבים במעבד מזון פרט לשמן זית, מלח ופלפל וטוחנים עד שמתקבל ממרח במרקם גס. מזליפים את השמן וטוחנים ב2-3 פולסים קצרים. מוסיפים מלח ופלפל. מעבירים לכלי איחסון.

לשמור במקרר עד 3 ימים.