לחם שיפון מלא או הברווזון השחור שהפך לברבור

לחם שיפון מלא עם ניחוח מעלף וטעם אלוהי! אני לא הטיפוס של לחם שיפון אם לומר את האמת ולא ציפיתי להרבה מהלחם הזה. אבל!! הופתעתי בגדול, כנראה שהזיכרון שלי הטעה אותי לגבי לחמי שיפון.

אמנם הלחם יוצא יותר דחוס מקמחים אחרים, אבל בעצם למה להשוות? הלחם הזה מיוחד במינו.

שנקרא לו הברווזון השחור שהפך לברבור? נראה לי שכן. וזה אומר עליו הכל. מרחתי גבינת שמנת, הוספתי פרוסת גמבה וצלפים כבושים שליקטתי מההר- קלאסיקה והטעם בהתאם. ת'אמת שעפתי.

תאפו את הלחם ותכתבו לי איך יצא לכם, מוזמנים לשאול שאלות.

בהמשך הפוסט יש רשימת מרכיבים ובוידאו הוראות הכנה מפורטות (!!) וניתן לראות איך אני עובדת עם הבצק.



חומרים:

450 גרם קמח שיפון מלא 100%

8 גרם שמרים יבשים

30 גרם קקאו איכותי לאפיה

10 גרם מלח

3 כפות שמן זית

1 כף סילאן

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית קינמון טחון

400 גרם מים