top of page

אנחנו אוהבים תמרים במזרח התיכון- עוגיות חמאה נמסות בפה. בלי סוכר!

עודכן: 25 באפר׳ 2022



מכירים את זה שכשנוסעים לחו"ל פתאום שמים לב לדברים שאנחנו כל כך אוהבים בישראל, מאכלים שכל כך קל להשיג ונמצאים בשפע ענק (חוץ מבמבה). זה קרה לי כשנסעתי לעבוד בדנמרק בחווה פרטית בצפון, הייתי הטבחית הראשית בחוות אירוח שהגיעו אליה לקוחות מכל העולם. סגנון הבישול היה נורדי/אוסטרו הונגרי אבל העיקר היה בדגש בריא (אני יודעת שזה מושג מתעתע, בואו תעלם מזה עכשיו), כך שכל הבישולים והאפיות שעשינו היו עם תמרים במקום סוכר.

שם בדנמרק לא מגדלים תמרים.. אז נחשו מאיפה הגיעו התמרים? נכון, מישראל! (גם מאיראן, תמרים ממש מעולים). תכלס זה היה כייף לראות תוצרת ישראלית מוכרת בזמן שהייתי רחוק מהבית.

מפה לשם, למדתי להכין את העוגיות האלה ותמיד היתה צנצנת עוגיות כי הן פשוט מעולות!

את התמרים טוחנים עם הווניל והחמאה כדי שיהיו חלקים ממש ואז מוסיפים לשאר המרכיבים, בדיוק כמו שרואים בסרטון. בסרטון אני משתמשת במכתש ועלי כי עדין נדמה לי שזה יותר יפה בצילומים ממכשיר חשמלי, אבל אני לגמרי בעד בלנדר.

כל הכמויות, טמפרטורת אפייה וכו' נמצאות בתוך הסרטון.

שימו לב איזה יפות יוצאות העוגיות, מאוד אסטתיות וכמובן סופר טעימות.

אני מכינה את המתכון הזה עם 7 תמרים והטעם יוצא מתוק אבל לא מתוק מדי, מי שצריך יותר מתיקות מוזמן להוסיף עוד תמרים לפי הטעם.

תקשיבו, המתכון הזה איתי כבר המון שנים, תנסו ותספרו לי מה אתם חושבים!

באהבה גדולה, הגר


מתכון:

250 גרם קמח לבן

75 גרם קמח תפוחי אדמה

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

קורט מלח

125 גרם חמאה רכה

7 תמרים רכים ללא גלעין

1 כפית מחית ווניל או תוכן של מקל ווניל


הכנה:

בקערה/בלדר/מיקסר מערבבים קמח לבן, קמח תפו"א וקורט מלח. מוסיפים חמאה קרה ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם פירורים. טוחנים את התמרים עם הווניל והחמאה הרכה עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את התמרים לבצק ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד ולא יותר.

יוצרים שני גלילים בגודל אחיד ומכניסים לקירור או הקפאה עד שגלילי הבצק קרים מאוד וקרים אך לא קפואים.

חותכים לפרוסות שוות בגודלן ופורסים על מגש עם נייר אפייה, ברווחים קטנים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל-12 דקות. מוציאים מהתנור כששולי העוגיות זהובות מעט ותחתית העוגיות זהובות.

לתת לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שמזיזים מהמגש. אחרי קירור אפשר לאחסן בכלי אטום כשבוע.

באהבה,

הגר


יוצרים גלילי בצק שווים בגודלם.

פורסים לעוגיות שוות בגודלן, כ 1 ס"מ. חשוב שהגלילים יהיו קרים וחשוב שהעוגיות יכנסו קרות לתנור חם.

תמרים זה טעים.


bottom of page