מאפה קיצי מושלם עם שילוב פירות אקזוטי של תאנים וענבים, וכל הטוב הזה על בצק פיצה עם מוצרלה, עלי בזיליקום, שמן זית ורכז רימונים. השילוב של המתוק והמלוח יוצא פשוט טעים! מי שחובב את הז'אנר חייב לנסות!!
חוץ מזה, אל תצפו לבצק פיצה כמו נפוליטנית, זה ממש לא יקרה עם הבצק הזה. מדובר בבצק 50% הידרציה, זה אומר שכמות המים במתכון היא חצי ממשקל הקמח, וכמות שמרים קטנה מהרגיל. יוצא בצק קצת דחוס וכבד אבל בהחלט שווה ניסיון כי יש לו קריספ טוב, טעם קצת של סופגנייה (לא יודעת איך) והוא יודע להחזיק את המשקל של התוספות (זהו.. בזה אמרנו הכל).
בסופו של דבר אם תשתמשו במתכון של הבצק הזה או לא, תכינו מאפה כלשהו עם שילוב התוספות האלה-
אתם לא תתחרטו והאורחים שלכם יעופו מהטעמים, שלי עפו 😊
מתכון:
עבור 6 כדורים של 250 גרם כל אחד. אפשר לחלק איך שרוצים
1 קילו קמח פיצה
5 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
30 גרם שמן זית
500 גרם מים
הכנה:
1.מערבבים קמח ושמרים לפיזור שווה של השמרים. מוסיפים מלח, שמן זית ומים. לשים את הבצק 10 דקות.
2. יוצרים כדור מהודק, מורחים מעט שמן זית על הבצק ובקערה ומניחים את הבצק בקערה למנוחה ל 24 שעות במקרר.
3. מוציאים את הבצק מקירור ומאפשרים לו להגיע לטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
4. מחלקים את הבצק ל4 עד 6 חלקים שווים, יוצרים כדורים ומניחים להשהיה בין שעה ל-3 שעות, עד כמעט הכפלה.
5. פותחים את הבצק לפיצה כפי שניתן לראות בסרטון. מוסיפים את התוספות על הבצק.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל250 מעלות צ' ל12-17 דקות, עד שהתחתית זהובה ושולי המאפה זהובים מעט. או בטאבון בחום של 350-450 מעלות צ'.
7. מוציאים מאפייה ואוכלים מיד😊
Commenti