top of page
האופה מהגליל

ריזוטו פטריות ופרמז'ן בטעם חלומי



אחת המנות הנפוצות במטבח האיטלקי, ריזוטו היא מנה מיוחדת שמתאימה גם לארוחה חגיגית.

הריזוטו הזה טעים כל כך, הטעם של הפטריות משתלב עם הפרמז'ן והאורז האיכותי, פשוט חגיגה בצלחת.

מאוד פשוט להכין ריזוטו, במיוחד כשיש מתכון מפורט שמסביר את התהליך, אז עכשיו שיש זמן.. מוזמנים להתנסות ולספר לי איך יצא לכם.



מתכון ל-2 מנות:

1+ 2/3 (אחד ושני שליש) כוסות ציר ירקות (או מים)

280 גרם פטריות (מיקס של פורטבלו ושמפיניון)

2.5 כפות יין לבן יבש (לא מתוק)

1/2 כוס אורז לריזוטו (אני השתמשתי בזן שנקרא קרנרולי Carnaroli ונחשב לאיכותי ביותר)

1/2 בצל אדום או 2 בצלי שאלוט קטנים

2 כפות פרמז'ן + עוד קצת לגרד על המנה בסוף.

1 כף חמאה מלח פלפל לפי הטעם.

בצל ירוק קצוץ לקישוט או עירית קצוצה

Comments


bottom of page