קרם ברולה לימוני ועלי ורדים *מתכון וסרט קסום



ההשראה לסרטון הזה הגיעה מהוורדים בחצר שלי. הפריחה המשגעת תפסה את תשומת ליבי והוורדים נראו לי כמו קסם מהאגדות. חשבתי איזה אוכל יתאים ליופי המרהיב של הוורדים והרעיון הראשון שעלה היה קרם ברולה.

כמובן שהוורדים הם לא היחידים עם ריח משגע, גם עץ הלימון שופע בפירות צהובים יפהפיים וגם הריח שלהם משגע. בקינוח העדין הזה יש גרדת לימון שנותן טעם וארומה עדינים ונהדרים. בהכנות לסרטון הכנתי את הברולה וחשבתי "מה כבר מעט קליפת לימון יכולה לעשות". ובכן, הרבה! ויש לכך סיבה. השמנת החמה סופחת את הטעם העדין של קליפת הלימון וזה כל מה שצריך.



ברולה לימון:

מתכון ל-4 מנות ברולה:

3 כפות סוכר חום

5 חלמונים

2 כפיות גרדת לימון

½ כפית מחית ווניל

קורט מלח

2 כוסות שמנת להקצפה 38%

5 כפות סוכר לבן (מחולק)



הכנה:

1. מדליקים תנור על 160 מעלות צ'.

2. בסיר קטן מביאים את השמנת ו2.5 כפות סוכר לבן כמעט לרתיחה. אנחנו לא רוצים שירתח.

3. בקערה חסינת חום מערבבים חלמונים, סוכר חום, ווניל, קורט מלח, גרדת לימון, עד שהחלמונים מבהירים מעט.

חשוב מאוד: מערבבים את החלמון עם הסוכר רגע לפני ששופכים את השמנת כדי שהחלמון לא יתבשל ע"י הסוכר.

4. שופכים את השמנת החמה אל החלמונים להשוואת טמפרטורות.

השוואת טמפרטורות נעשית כאשר רוצים לערבב נוזל חם עם ביצים. על מנת שהביצים לא יהפכו לביצה מקושקשת, שופכים את הנוזל החם (במקרה הזה שמנת) בזרם דק ואיטי וטורפים במרץ כל העת.

5. מאפשרים לבלילה לשבת 5 דקות לספיחה של טעמים.

6. מסננים את הבלילה מגרידת הלימון ומוזגים לכלים הקרמים.

7. מסדרים את הכלים בכלי חסין אש שגובהו לפחות בגובה הכלים הקרמיים.

8. מוזגים אל הכלי מים רותחים (להיזהר שלא להרטיב את הברולה) כך שיגיעו לחצי גובה הכלים הקרמיים.

9. מכניסים לתנור שחומם מראש 160 מעלות צ' ל 50- 60 דקות.

10. הברולה מוכן כאשר הקרום בחלקו העליון כבר אינו נוזלי, מן מרקם צמיגי עדין. הברולה עצמו נראה כמו ג'לי רך מאוד.

11. מקררים לטמפרטורת חדר ועוד לפחות ל-3 שעות במקרר.

12. מפזרים סוכר לבן בצורה אחידה ושורפים עם מבער עד שמקבלים צבע ענברי או מחממים בתנור מתחת לגריל ובודקים כל דקה.



עלי ורדים מסוכרים:

עלים מורד אחד למאכל

1 חלבון ביצה

60 גרם אבקת סוכר


הכנה:

1. מפרקים עלי כותרת של וורדים שמיועדים למאכל.

2. שוטפים את עלי הוורדים.

3. מייבשים היטב.

4. טורפים חלבון ביצה ומורחים את עלי הוורדים בשכבה דקה של חלבון.

5. מפזרים אבקת סוכר לכיסוי מלא של עלי הוורדים.

6. מניחים את עלי הוורדים ליבוש על מגש לשעתיים לפחות.

7. העלים מוכנים לשימוש אחרי שעתיים והם טובים לאותו היום. המרקם של העלים אחרי יבוש הוא קראנצ'י, העלה צריך להישבר בכיפוף.