top of page

קראמבל שסק חמוץ מתוק

האופה מהגליל

שסק הוא פרי כל כך מיוחד. יש לו צורה מרתקת וטעם עסיסי של מתוק מעורב בחמוץ.

עוגה נהדרת וקלילה עם טעמי ילדות נהדרים.


מהעץ שלכם, מהשוק או מהעץ של השכן במקרה שלי (קיבלתי הזמנה לקטוף כמובן).

לא יודעת אם אי פעם הכנתי קראמבל,כמה מופרך שזה יכול להישמע. ואז אבא שלי שלח תמונות לקראמבל טבעוני שהוא הכין. התחשק לי גם ובעיקר (אגלה לכם סוד), יש לי OCD בכל מה שקשור לליקוט וקטיף.

אם יש משהו לקטוף בחוץ אני פשוט חיבת, גם אם הליקוט ייקח שעות על שעות ושתכלס אפשר לקנות את אותה כמות ברגע בשוק. זה כמו מדיטציה בשבילי, אז נראה לי שאני מזמינה אתכם לחלוש על איזה עץ ולעשות מדיטציה😊 תהנו גם מזה וגם מהעוגה.



לתבנית עגולה בקוטר 28, חסינת חום ואטומה לנוזלים

זמן הכנה 30 דק. זמן אפייה: 30 דקות מוזיקת רקע: Sia

מרכיבים:

להכנה של השסק במחבת:

600-700 גר' שסק מקולף ובלי גלעינים

35 גר' חמאה

קינמון טחון, ג'ינג'ר טחון, לימון פרסי שחור מגורד

לקראמבל:

2/3 כוס קמח לבן

4 כפות סוכר חום

50 גר' חמאה קרה

כף וחצי מיץ לימון

כף וחצי מים

קורט מלח (אני הוספתי עוד טיפה מלח כי אני אוהבת שמרגישים את המלח מול המתוק)

הכנה:

1. מדליקים תנור ל150C

2. מכינים את השסק במחבת:

מחממים מחבת היטב, שמים בה את השסק עם 35 גר' חמאה ותבלינים.

"צולים" את השסק כ-5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים קלות כ-5 דקות נוספות.



3. במקביל מכינים את הקראמבל:

בקערה מערבבים קמח וחמאה קרה עד שנוצר מרקם של חול. ניתן לעשות זאת גם בבלנדר או מיקסר עם וו גיטרה.

מוסיפים סוכר, תבלינים ומערבבים. מוסיפים נוזלים ומערבבים עד שנוצרים גושים גדולים. ממרידים את הגושים מעט אם הם גדולים מדי.

4. מעבירים את השסק מהמחבט אל התבנית המיועדת ומשטחים כדי שתתקבל שכבה אחידה.

5. מפזרים בעזרת הידיים את הקראמבל מעל השסק בצורה שווה.

6. אופים 20 דקות על חום 150C. מעלים את החום ל180C לעוד כ- 10 דקות.

7. לאחר כ- 10 דקות על חום של 180C מתחילים להסתכל, כשהקראמבל מתחיל להשחים מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.

8. מומלץ להגיש עם יוגורט מרענן או גלידת ווניל.

תהנו באהבה הגר

"האופה מהגליל"



Comments


bottom of page