בקיץ החם של ישראל הכל יבש בחוץ ולרוב מה שאפשר ללקט הוא זרעים, אך גם בקיץ אפשר למצוא פירות עסיסיים בחורש הקוצני. צמח הצבר המצוי גדל פרא בכל הארץ ובחודשים החמים ביותר של השנה גדלים עליו פירותיו- הסברס. יצאתי לקטוף סברס בלי לדעת כלום על אופן הקטיף, בדרך פגשתי את בדיא, שמיד קפץ על ההזדמנות ללמד אותי כל מה שצריך לדעת על קטיף הסברס, ניקוי מקוצים, איזה גודל וצבע של סברס כדאי לקטוף ואיך פותחים את הסברס ממעטפת הקוצים כדי לשלוף את הפרי הטעים. תודה לבדיא!
תכננתי להכין מנות מהסברס- גלידה, סלט ועוד.. בסופו של דבר כשהגעתי לשטח הרגשתי שסברס הכי טעים לאכול בשטח, בהר, מיד אחרי שהוא נקטף וכך צריך להיות גם הסרטון. אולי יהיה עוד סרטון בנושא 'מה אפשר להכין עם סברס'. בכל מקרה בינתיים זה נשאר בארוחת בוקר משמחת עם נוף מטריף.
Comments