פנקייק עגבניות צלויות ושום


אחד המאפים שאני הכי אוהבת זה פנקייק, אולי בגלל שיש לי שורשים אמריקאים ושם אהבה לפנקייק היא עיוורת. בכל מקרה פנקייק הוא אחד המאכלים האהובים עליי ואני לא מתנגדת..

אתם יודעים שהמשמעות של פנקייק זה "עוגת מחבת"? Pan Cake. וזו אחת העוגות הקלות והטעימות שיש, עם מלא ווריאציות מהממות. הגרסה הנוכחית נולדה כשקמתי בבוקר שאחרי ערב יום העצמאות.. כמו בוקר של שבת. ובשבת אוכלים..? נכון, פנקייק (עוד סממן אמריקאי).

אבל לא התחשק לי מתוק, הלכתי על גרסה שהמצאתי בו במקום לפי מה שהיה בנמצא באותו הרגע.

תנסו ותתאהבו



מתכון:

עבור 6 פנקייק בינוניים קוטר 8 ס"מ. זמן הכנה: 15 דקות. זמן השהייה: 20 דקות (אופציונלי)

1 כוס קמח

1 כף סוכר

3 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח או יותר לפי הטעם

3/4 כוס מים

2 כפות יוגורט

2 כפות שמן זית

1 ביצה

עגבנייה חתוכה לפרוסות, מתובלת במלח ופלפל משני הצדדים

שום כתוש במעט שמן זית להברשה בסוף


הכנה:

1. מערבבים את המרכיבים היבשים ביחד.

2. מוסיפים את המרכיבים הרטובים וטורפים במהירות בינונית-נמוכה עד שאין גושים ולא יותר.

3. אופציה לא חובה- להשהות את הבלילה במקרר ל20-30 דקות. אני עושה השהייה, זה מאפשר לקמח לספוג את הנוזלים ולטעמים להתעצם.

4. חימום מחבת לפנקייק:

מחממים מחבת על אש בינונית ל-2 דקות. מנמיכים את הלהבה לבינונית- נמוכה לעוד דקה. משמנים במעט שמן או חמאה והמחבט מוכנה. אל תתפתו להעלות את הלהבה יותר מדי.

5. מניחים פרוסת עגבנייה מתובלת במחבת, יוצקים כ-2-3 כפות מהבלילה על העגבנייה.

כמות הפנקייקים שניתן להכניס במחבת תלויה בגודלה. צריכים להיות רווחים בין כל פנקייק של כ2 ס"מ. אלא אם אתם בסדר עם זה שהם יגעו אחד בשני (יש כאלה שקשה להם עם זה, אני שחררתי😊).

6. מתי הופכים פנקייק?

כשהפנקייק מתחיל לקבל בועיות/בועיות שהתפוצצו בחלק העליון, זה הסימן שהחלק התחתון הזהיב. רצוי לבדוק שהחלק התחתון אכן מוכן לפני שהופכים.

7. הופכים את הפנקייק:

מכיוון שיש עגבנייה שם למטה, צריך לקחת גם אותה בחשבון. עם המרית מתחת לפנקייק מוודאים שגם העגבנייה אחוזה היטב, ובתנועה אחת מהירה הופכים.

8. אופים את הצד השני לעוד כדקה וחצי. בודקים שהצבע זהוב בצד התחתון. אם מוכן עוברים לשלב הבא.

9. מורחים שמן זית עם שום כתוש/מגורד על העגבנייה והופכים לצלייה נוספת של 10-30 שניות!!

שום נשרף מאוד מהר!!

10. מורידים מהאש לצלחת. מומלץ עם סלט, ביצה, גבינה מותכת.

באהבה,

הגר "האופה מהגליל"