את המתכון הזה אתם חייבים לנסות, פשוט מעדן! הבצק של הפאי נמס בפה ובדיוק במתיקות הנכונה.
המילוי שזיפים בצבע נועז והטעם מתוק ומיוחד.
כשהייתי ילדה היו לנו 3 זנים של עץ שזיף בחצר- צהוב, אדום ״סנטה רוזה״ ו״שגיב״.
לאחרון צורה מוארכת וצבע צהוב בפנים וטעם מתוק מתוק, מושלם לריבות ועוגות.
כשהלכתי לירקן (משום מה) לא חשבתי שיהיה לו כזה.. דמיינתי את השזיף הסטנדרטי.. בעיקר רציתי שיהיה סגול. כשראיתי את השזיף המוארך זה הציף בי זכרונות ילדות.. היכן בדיוק היה ממוקם העץ.. איך הינו כל הילדים מתאספים סביב ואוכלים עד שאי אפשר יותר.
עכשיו, העץ כבר לא קיים אבל אני חזרתי לבית ילדותי אחרי הרבה מאוד שנים ואחרי שהרבה דברים קרו בו.
.
ההכנה של הפאי הזה החזירה אותי לרגע קסום, בישול השזיפים, הטעם, הבצק הפריך,
הצבע הבוהק של השזיפים..וואו
פאי שזיפים, היה כייף להכין אותה ועוד יותר לאכול אותה.
פאי שזיפים
חומרים:
בצק:
150 גרם חמאה קרה
65 גרם סוכר
1 ביצה
1 כפית מחית ווניל
165 גרם קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
מילוי:
5 כוסות שזיפים חתוכים לקוביות- 700 גרם
90 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
גרידה מלימון אחד
2.5 כפות מים
2.5 כפות קורנפלור
הכנה:
חותכים את השזיפים לחתיכות ומניחים בסיר עם הסוכר. מבשלים על אש בינונית, כשהמילוי מבעבע ממשיכים בבישול כ- 10 דקות.
מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון, מערבבים.
משקשקים מים וקורנפלור בצנצנת עד שאין גושים, מוסיפים לסיר ומאפשרים למילוי לבעבע לעוד דקה.
מכבים ומניחים בצד לצינון.
בקערת מיקסר או בידיים, מערבלים את החמאה הקרה עם הסוכר עד שנוצר קרם אחיד.
מוסיפים ביצה ומערבבים להטמעה. יהיו עדיין גושים קטנים וזה בסדר.
מוסיפים מחית ווניל, קמח, אבקת אפייה, קורט מלח ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד.
יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לפחות ל-30 דקות. הבצק צריך להיות קר כדי שאפשר יהיה לעבוד אתו.
מדליקים תנור על 190 מעלות צ.
מחלקים את הבצק לשניים- שליש לכיסוי העוגה (הפסים שלמעלה) ושני שלישים לתחתית.מורחים את כל פנים התבנית במעט שמן ועליו בוזקים קמח, מפזרים את הקמח שידבק על השמן, וזאת כדי שהבצק לא ידבק לתבנית באפייה. מרדדים את הבצק של התחתית לעובי של 3-4 מ"מ. מניחים בעדינות את הבצק על התבנית ומהדקים כך שיתאים לצורת התבנית. חותכים את הבצק העודף. מחוררים את התחתית מעט עם מזלג.
מרדדים את שליש הבצק באותה הצורה. חותכים לרצועות בעובי של 1 ס"מ וארוכות מספיק שיתאימו לתבנית. מניחים במקרר עד לשימוש.
ממלאים את הבצק במילוי השזיפים ומורחים לשכבה אחידה. מסדרים את הפסים של הבצק- שכבה אחת בכיוון אחד, שכבה שניה בהצלבה. זה נראה כמו שתי וערב אבל הם לא באמת קלועים אחד בתוך השני (הרבה יותר קל..).
מברכים את הפאי בהצלחה ומכניסים לתנור. אופים 30 דקות, יתכן שהשכבה העליונה תזהיב כבר באמצע הזמן של האפייה, ואז יש לכסות בנייר אלומיניום- פשוט להניח מעל.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר!!! אלא אם אתם רוצים קראמבל ולא פאי.
בוזקים אבקת סוכר מעל (לא חייב)
מצלמים, משוויצים, שולחים לי תמונות לאינסטגרם, פייסבוק, מתייגים אותי בסטורי שלכם...
ואז.. אוכלים..:) תהיו גאים!! אתם עשיתם את זה!!
מה חשוב לדעת על המתכון:
* הבצק חייב להיות קר כדי שאפשר יהיה לעבוד אתו וחייב להיות קר כשנכנס לתנור.
יכול להיות שתצטרכו לעשות הפסקות קירור לשם כך
* אפשר להכין את המילוי יום מראש ולשמור במקרר.
* שומרים את הפאי במקרר עד 3 ימים.
Comments