top of page
האופה מהגליל

עוגת הרוגעלך האגדית שנולדה בישראל ומתכון לבצק שמרים היחיד שאתם צריכים לשמור

עודכן: 25 באפר׳ 2022



ככל שידוע לי הקרדית ליציאת הגרסה הזו של רוגעלך צמודים אחד לשני בתבנית (כבר לפני כמה שנים), שמורה לאופה והבלוגרית קרן אגם, אם אני טועה מוזמנים לתקן אותי. זו הפעם הראשונה שאני מכינה את העוגה הזו, מן הסתם בגרסה שלי, ומה יש להגיד? זו גאונות לשמה, רעיון מבריק ואני מורידה את הכובע.

שמו של בצק שמרים כמובן הולך לפניו אבל בגרסא הזו שהרוגעלכים (תיכף הם קמים לתחיה כאן בפוסט LOL) מגולגלים בממרח קקאו עשיר, המחמאה אף גדלה. יש כאן לא שכבה אחת של שוקולד אלא שתיים, מה שיוצר אפקט מדופדף של הבצק.

אהה..הגענו לבצק, יופי. תשמרו את המתכון הזה כי הוא יהיה מתכון הבית שלכם לבצק שמרים מנצח (חלבי). הבצק רך ועשיר, טעים, מתוק במידה הנכונה, הוא לא עושה בעיות ברידוד כמו להידבק למשטח ולא צריך הרבה קמח כדי לעבוד איתו.

כמו שניתן לראות בסרטון, הכנת העוגה הזו כרוכה בממרח קקאו שנמצא בכל מקום על משטח העבודה שלכם- בקיצור מלכלך. זה בדיוק הזמן לתרגל נשימות ובשום אופן לא לוותר על ההזדמנות להכין את העוגה בגלל הסיבה הזו.

לפני המתכון הכתוב- הנה סרטון שיעזור לכם להבין את מהלך הדברים, וגם יעשה לכם חשק להכין אותו:)



מתכון:

לבצק:

500 גרם קמח לבן

8 גרם שמרים יבשים

60 גרם סוכר

2 ביצים

120 גרם חמאה רכה

180 גרם שמנת חמוצה

10 גרם מלח

ביצה טרופה אחת להברשה לפני אפייה


מילוי ממרח קקאו:

200 גרם חמאה רכה

75 גרם סוכר לבן

75 גרם סוכר דמררה

80 גרם קקאו


מי סוכר:

1/3 כוס סוכר לבן

1/3 כוס מים



אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם השמרים לפיזור טוב שלהם. מוסיפים סוכר, 2 ביצים ולשים דקה.

מוסיפים את החמאה בהדרגתיות (4 פעמים) ולשים עד שנוצר מרקם חולי גס אחיד.

מוסיפים את השמנת ולשים עד איחוד הבצק. כשהבצק אחיד וגס מתחילים בלישה של 10 דקות (ידני או מיקסר).

מאפשרים לבצק לתפוח עד הכפלת נפח, כשעה וחצי.

למילוי- מערבבים את כל חומרי המילוי קקאו ביחד, אם צריך מחממים מעט כדי שיהיה קל לערבב. לא לחמם יתר על המידה, הממרח צריך להיות בטמפרטורת החדר אחרת ינזל מהבצק.

מוציאים את האוויר מהבצק. אם המשטח שלכם מספיק גדול אפשר לעשות את השלב הבא בפעם אחת, אם לא כמו במקרה שלי, עושים בפעמיים. ההסבר כאן הוא ל-2 נגלות אז מי שעושה בפעם אחת, שישים לב לכמויות.

בוזקים מעט קמח בצידו התחתון של הבצק לפי הצורך כדי למנוע שידבק למשטח.

מרדדים את הבצק למלבן גדול, מורחים 1/4 מכמות ממרח הקקאו על כל המלבן. מקפלים את הבצק ומרדדים שוב למלבן, מורחים 1/4 ממרח הקקאו ומקפלים בשנית.

מרדדים הבצק למלבן בעובי 0.4 ס"מ, חותכים למשולשים שווים כמה שניתן. נשתמש גם בשוליים שלא יצאו משולשים כמו שצריך.

מגלגלים את המשולשים מהחלק העבה לחלק הצר ויוצרים רוגעלך יפיפה. עושים כך בכולם וגם עבור הבצק שנותר.

מסדרים את הרוגעלכים בתבנית בקוטר 26 ס"מ בשתי שכבות. התבנית יכולה להיות טיפה יותר גדולה אך לא יותר קטנה כדי שהרוגעלכים לא יהיו צפופים מדי, אחרת לא יאפו כראוי.

הכנת מי סוכר- מחממים מים וסוכר עד המסה מלאה של הסוכר ורתיחה עדינה של 5 דקות.

עודף מילוי ממרח קקאו אפשר לשמור במקרר לזמן רב עז שימוש חוזר.

מאפשרים לבצק לתפוח שנית עד כמעט הכפלה, בזמן הזה מחממים תנור ל 170 מעלות.

מברישים העוגה בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל50 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה ובתחתית.

מברישים במי סוכר בזמן שהעוגה חמה, ואז מאפשרים לה להצטנן מעט.

ואז זוללים!

באהבה,

הגר


מי שעדין לא סגור על השלבים החשובים בעבודה עם בצקי שמרים מוזמן להסתכל בערוץ יוטיוב שלי, שבו נמצא הסרטון הזה, ועוד סרטוני אוכל והדרכה לאפייה. מוזמנים להציץ בטיפים לאפייה ובסרטון המלא להכנת לחם כוסמין (מעולה)- הדרכה מלאה על אפייה שתביא את האפייה שלכם לרמות שתמיד חלמתם.








Comments


bottom of page