עוגיות שיבולת שועל שכולם אוהבים

עודכן ב: 7 אוק 2020



חברה בקשה עוגיות שאפשר לעשות איתן צורות ושאינן מתפרקות.. רעיון מצוין גם לפעילות שאפשר לעשות עם הילדים.

הכנתי בצק עוגיות שיבולת שועל.. .ממש קל וזמן הכנה מהיר

ואז זה עוד הפעם קרה-

בהירות המחשבה כשהיא מכה בי ברגע שאני מבינה שיש משהו שאני צריכה עכשיו ואין אותו... וגם אין אפשרות לקנות עכשיו (לפחות בלי להפר צווים... להזמין און ליין ולחכות...).

אין לי צורות מתכת של חיות לעיצוב עוגיות! וואלה אין. ושלא תחשבו.. יש לי מלא ציוד במטבח.

אבל את זה אין.

אבל תמיד יהיה עוד ועוד ועוד דברים שאפשר לקנות, להשיג, לצרוך.

בשבילי התקופה הזו מסמלת (גם) את החזרה לבסיס ולהסתפק עכשיו במה שיש במקום לרוץ לקנות את הציוד המעולה ביותר או הרכיב במנה שצריך לטפס על הר בשבילו כי תמיד יהיה עוד.. .שזה בסדר, פשוט עכשיו היקום רומז רגע לעצור, זה מול הפנים שלנו.


So, I chose to take it rather than to leave it

אז כמו בימים ההם כשהיינו ילדים וההורים שלנו הכינו לנו דברים כדי להעסיק אותנו, זוכרים?

לקחתי דף ועפרון (משום מה לקח לי שנים למצוא עט עפרון ומחק), הכנתי צורות מנייר, ג'ירפה, צבוע (נראה כמו חיה קדמונית מכתבים מצרים) וציפור (הלכה למעשה, בבצק עצמו לא רואים שהיא ציפור, פשוט אני יודעת שהתכוונתי לציפור). אח"כ חרטתי עם סכין חדה על הבצק וקרצתי את העוגיות.

מי שיש לו צורות לעוגיות- תשתמשו. ומי שאין לו- תעשו איזו צורה שבא לכם.

ואת הגזירות נייר תעשו בכל מקרה עם או בלי הילדים כי זה כייף, מצחיק ויצירתי ואני מבטיחה לכם שאתם תאהבו את החתיכות נייר האלה לנצח. (הנה רעיון של הרגע- כותבים תאריך של היום ומשאלות על פיסות הנייר, ושומרים לשנה הבאה כדי לראות לאן התקדמנו).


העוגיות הכי חמודות בעולם :)

לפני שמתחילים.. דברים שחשוב לדעת על עוגיות:

כדי שעוגיות לא יתפרקו הן צריכות:

  1. להיכנס לתנור קרות!!

  2. התנור צריך להיות חם כפי שמתבקש במתכון.

  3. שיניחו להן (כן..) אחרי אפייה עד שמתקררות ומתייצבות.

מקווה שתהנו כמו שאני נהניתי.


עוגיות שיבולת שועל:

הכנה: 15 דק אפייה: 8-10 דק קירור: 1 שעה. כמות: כ-50 עוגיות קטנות.


מצרכים:

170 (12 כפות) גר חמאה לא מלוחה בטמ"פ חדר

45 גר (1/4 כוס) סוכר

3 כפות דבש

1-1.5 כפיות מלח

½ כפית אבקת אפייה

1 כפית מחית ווניל180

180 גר (1.5 כוסות) גר קמח לבן

100 גר (1 כוס) שיבולת שועל טחונה דק


הכנה:

  1. מערבבים ביחד את כל המרכיבים פרט לקמחים (!) במיקסר עם וו גיטרה או בידיים, עד שהעיסה מעורבבת היטב.

  2. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד שנוצר כדור או שהבצק אחיד.

  3. מחלקים את הבצק לשניים. יוצרים כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בנילון נצמד/נייר אפייה ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם לזרז תהליכים ולהכניס למקפיא ל-10 דק.

  4. מחזירים למקרר (אם שמתם במקפיא). מחממים תנור ל175 מעלות.

  5. מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ ויוצרים צורות בבצק. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ.

  6. מכניסים לאפייה בין 8-10 דק. העוגיות מוכנות כשהן מקבלות צבע זהוב-חום בקצוות.

  7. להוציא מהתנור ולהניח להן להתקרר עד הסוף!


בתאבון😊