עוגיות שוקולד צ'יפס מפחידות



כמות:כ-13 עוגיות במשקל 120 גר' לעוגיה. זמן פעיל: 15 דקות. זמן קירור ואפייה: שעה ורבע.


230 גר חמאה קרה

160 גר' סוכר לבן

160 גר' סוכר חום

100 גר' אגוזי מלך קלויים

400 גר' שוקולד צ'יפס

500 גר' קמח כוסמין לבן (או קמח חיטה לבן)

1 כפית מלח

2 כפיות קורנפלור

2 כפיות אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

2 ביצים

אפשר להכין את המתכון בקערה רגילה בעבודה עם הידיים או במיקסר.

במתכון הזה ערבוב החומרים הוא רק על מנת לאחד ולא כדי להקציף ולכן כל ערבוב קצר מאוד.

הכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים את החמאה הקרה עם וו גיטרה, נותנים לה להתרכך מעט, בערך דקה אחת, ומוסיפים את הסוכר עד איחוד ולא יותר

2. מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך ונותנים ערבול קצר נוסף עד איחוד

3. מוסיפים את הקמח וכל שאר האבקות.. וערבול נוסף עד איחוד

4. מקשקשים את הביצים מראש ומוסיפים אל התערובת רק עד איחוד. אין צורך בלישה.

5. עם הידיים יוצרים כדורים מהודקים של 120 גרם כל אחד ומניחים על קרש חיתוך. מכניסים למקפיא ל90 דקות.



ממשקל של 120 גרם מתקבלת עוגייה בומבה שחבל על הזמן!!! אפשר כמובן לשנות, לא לשכוח שאם המשקל משתנה, גם הזמן בתנור משתנה😊

לגבי המשקל של הכדורים- כדי שהעוגיות יאפו בצורה שווה באותה הנגלה בתנור, הכדורים חייבים להיות באותו המשקל

6. לקראת סוף זמן הקירור (תלוי בתנור שלכם) מדליקים את התנור על 180 צ.

מניחים את תבנית האפייה שאנו רוצים להשתמש בה כבר בתוך התנור כדי שתהיה חמה, זה נותן מכת חום לתחתית של העוגיות ועושה אותן שחומות עם קרום קריספי.

7. כשהתנור חם והעוגיות קיבלו מכת קור, מוציאים את התבנית החמה מהתנור ומסדרים את העוגיות במרווחים של 4-5 ס"מ.

8. מכניסים לאמצע התנור ואופים 17 דקות

9. מוציאים מהתנור ומאפשרים לעוגיות להתקרר!! אחרת הן יתפרקו על המקום..

10. תופסים עוגייה ויושבים במקום נוח, שמים בה ביס ומסתכלים עליה בהערצה

11. מעלים לסטורי שלכם תמונה של העוגייה עם תיוג שלי #the_galilee_baker

או תמונה אליי לפרטי עם השם שלכם בפייס/אינסטה ואני אעלה עם תיוג שלכם!!

חשוב חשוב חשוב!!!!

אפשר להקפיא את הכדורים (בשלב 5) ולהשאיר אותם בהקפאה עד 3 חודשים לאפייה במועד יותר מאוחר. כשרוצים להכין מוציאים להפשרה שעה בחוץ או במקרר ואופים לפי המתכון..

ואז יש תמיד עוגיות שוות במקפיא!! אמאללה😊