עוגת שמרים שוקולד עם בונוס מטורף של פבלובה בתוך הבצק. הבצק עצמו עשיר ואיכותי, מילוי שוקולד ופבלובה בדיוק בכמות הנכונה. עוגה מפנקת ומושקעת ששווה להכין!
אני מראה בסירטון איך מקפלים בלי שהמילוי ישפך מהצדדים- כדאי את השלב של הגילגול לעשות עם קלף מתכת לאפייה.
כמה דברים שרוצים לדעת על ההכנה:
*מרקם הבצק יוצא רך וטיפה דביק, זה מעולה.
*כדי שהשוקולד לא יברח לכל הצדדים בשלב הגלגול של הבצק, נותנים לו להתקרר ולהתמצק.
*כשמקציפים חלבונים, הקערה צריכה להיות סופר נקייה, יבשה, ובעיקר ללא שאריות שומן או חלמון.
*מוסיפים את הסוכר בשלב ההקצפה, כאשר החלבונים הוקצפו לקצף גבוה שאינו יציב.
*אפייה על 170 מעלות צ' 50-60 דקו
מתכון:
בצק שמרים:
500 גרם קמח רב תכליתי
10 גרם שמרים
70 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
150 מ"ל חלב (אני השתמשתי בחלב שיבולת שועל)
10 גרם מלח
1 כפית מחית ווניל
שלב הגילגול והעברה לתבנית: אני השמשתי בקלף מתכת לאפייה כדי להרים כל שבלול לתבנית, הקלף בעצם גורף איתו כל מילוי שנשפך כך שבסוף משטח העבודה נקי לחלוטין. קלף מתכת לאפייה נראה כמו שפכטל.
מילוי שוקולד:
130 גרם שוקולד 60%
120 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר (6 כפות)
30 גרם קקאו (3 כפות)
קורט מלח
מילוי פבלובה:
80 גרם (כ- 2 חלבונים L)
קורט מלח
125 גרם סוכר
1 כפית קורנפלור
¼ כפית מחית וניל
2 כפות חומץ בן יין לבן
להברשה:
1 חלמון
½ כף שמנת מתוקה (אופציונלי)
סירופ:
150 גרם מים (1 כוס)
150 גרם סוכר (1 כוס)
2 כפות רום (אופציונלי)
Comments