סיפורו של זית גלילי

שמן זית הוא מרכיב חשוב במטבח הישראל, הים התיכוני ובאזורים רבים ושונים בעולם,

מנות רבות מתחילות או מסתיימות בשמן זית. סלט ירקות טרי, פסטה, תבשיל ירקות ועוד

מסיק הזיתים מתקיים בסוף הקיץ, רגע לפני הגשם הראשון, לפעמים מעט אחרי.

כדי להכין שמן צריך למסוק את הזיתים במכה אחת ולקחת אותם לבית בד בלי שעמדו הרבה זמן.

לאחר מכן מאחסנים את השמן במיכלים.

כמו כן, מהזיתים מכינים גם זיתים כבושים. זיתים ירוקים, שחורים, סגולים עם תמיסת מלח, יבוש בשמש, כבישה ביין אדום ועוד.

מהשמן והזיתים נהנים בכל ימות השנה.


תכינו פופקורן ותתישבו עם כל המשפחה כי צילמתי סרט קצר על המסיק וכל העולם שסובב לזיתים.

בשבילי זו תמיד היתה תקופה מיוחדת בשנה, וגם כשלא גרתי קרוב לבית ילדותי ולכרם, הייתי חוזרת לעזור לאבא שלי במסיק. עכשיו שאני גרה בחלקה בסמוך לכרם ואני שמחה שאני יכולה לשלב את האהבה לזיתים ולשמן, עוד יותר ביצירה שלי.



הרשמו כדי לדעת מתי הסדנה הקרובה.
ותקבלו גם  טיפים שווים ומתכונים חדשים.