חלמתי על הסופגניות האלה מלא זמן, בעיקר חלמתי על הרגע שאתן ביס במאפה העגלגל.
וההמתנה היתה שווה את זה. הבצק יצא רך כמו ענן מתוק, עם טעם עדין של ווניל וקריספי בחוץ.
מה שממש אהבתי בדונאט האלה הוא שהם מתוקות בדיוק במידה הנכונה, ואתם תראו במתכון שכמות הסוכר ממש נמוכה.

כמה פרטים חשובים על ההכנה:
* הבצק צריך לצאת רך מאוד כדי שהדונאט יצא כמו ענן, כמות הנוזלים מדויקת!! תנסו לא להוסיף נוזלים:)
* אם יש לכם מיקסר תשתמשו בו, הרבה יותר קל ללוש את הבצק הזה במקסר. בסירטון אני מדגימה איך לשים בצק נוזלי בידיים, למי שאין מיקסר.
* זמן לישה 5 דקות.
* התפחה ראשונה עד הכפלה (לכסות בנילון נצמד). הבצק אצלי תפח בין שעה וחצי לשעתיים.
* שימו לב* התפחה שניה כמעט עד הכפלה. כשהדונאט תופח יותר מדי בהתפחה שניה, הוא יכול לספוג שמן מהטיגון. אצלי התפחה שניה היתה כ- 20 -30 דקות.
* בצק מרודד לעובי של 1.5 ס"מ. הרינג הגדול לחיתוך של הבצק בקוטר של 10.5 ס"מ, והקטן בקוטר של 3.5 ס"מ. אם אין לכם רינג אפשר להשתמש בכוסות. הקוטר יכול להשתנות לפי הכלים שיש לכם בבית.
* שמן לטיגון בחום של 180 מעלות צלסיוס.
* מעבירים את הדונאט עם הנייר, ככה הוא לא מתפנצ'ר וגם אפשר להניח אותו בבטחה בשמן.
** זהירות בעבודה עם שמן רותח!!
* טיגון של הדונאט 1 דקה בכל צד לכל היותר.
* ציפוי סוכר מכינים כשהדונאט מוכנים, כדי שלא יתקשה ויקבל גושים.
* לגבי הווניל- אני משתמשת במחית ווניל, זו הקופסא הגדולה שאתם רואים בסירטון. אפשר להשתמש גם בגרגירי ווניל או תמצית ווניל.
* סופגניות טעימות באותו היום. ניתן להקפיא וכשרוצים לאכול מפשירים ומחממים בעדינות.
מתכון:
כמות ל 6-7 דונאטס.
בשתי קערות נפרדות מערבבים את החומרים היבשים לחוד והרטובים לחוד ואחר כך מאחדים.
330 גרם קמח לחם
4 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר
3/4 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
***
35 גרם חמאה מומסת
165 מ"ל חלב (אני השתמשתי בחלב שיבול שועל)
1 ביצה
1/2 כפית ווניל
***
גלייז סוכר:
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1/4 כפית ווניל
22 גרם מים חמים

Comments