
מאכל שהגיע ממדינות אגן הים התיכון והפך פופולארי במיוחד במחוזותינו, ובצדק.
הלחמעג'ון מאוד פשוט להכנה, במיוחד למי שמתמצא קצת בבצקים וגם למי שלא זו הזדמנות לנסות כי הבצק שלו סלחני יחסית. בצק עם כמות מעטה של שמרים. לא צריך ללוש 10 דקות, רק להגיע לבצק אחיד. ולא צריך להיזהר מלפנצ'ר אותו כי אנחנו רוצים לפנצ'ר אותו..
אני הכנסתי תבלינים גם בבצק, כמון וכוסברה כתושים, מלח ופלפל, ומאוד אהבתי את התוצאה. הבצק יצא מתובל אפילו קצת חריף וזה הופך את המאפה למיוחד.
את הבשר תיבלתי עם פפריקה מתוקה, ג'ינג'ר טחון מגורד, מלח פלפל שחור ופלפל קיאן שנתן גם חריפות לבשר.
לא חייבים טאבון בשביל להכין לחמעג'ון, במתכון הבא יש הוראות לתנור הביתי וטאבון.
לדעתי הכוכבת הגדולה (חוץ מהבצק כמובן ותיכף נדבר עליו) היא הסלסה שהוספתי בסוף כשהלחם בשר יוצא מהטאבון. הכנתי את הסלסה בהשראת מיקה (מיקה פודארט) שבאה לבקר אצלי. מיקה הגיעה יום אחרי שצילמתי את הסרטון הזה. יצאנו לטייל בהר של אילניה, חזרנו רעבות עם פרחי חרדל אחרונים לעונה. התחלנו להכין ארוחת צהרים ומיקה הכינה סלסה במכתש ועלי עם כל האוצרות שהיו בסביבה. זה היה קסום.
בעוד מיקה מכינה את הסלסה שלה, השיש מלא בכלים, חומרי גלם ובלאגן של בריאת מנה חדשה, היא אומרת לי שכשהיא באה אלי יש לה השראה לשחק ולזרום עם חומרי הגלם שאנחנו מוצאת בגינה ובהר. זה כייף להיות בסביבה מלאת השראה וזה כייף שמי שנמצא סביבי רואה את זה וחווה את זה איתי.
ולכן יום למחרת הכנתי שוב לחמעג'ון וצילמתי את ההכנה עם סלסה שלי בהשראת הביקור של מיקה (תודה מיקה😊). צילמתי את שוט הסיום של לחמעג'ון טרי מהטאבון בתוספת סלסה עסיסית שמשדרגת את הלחמא בכמה רמות!! היה שווה כל טיפת זיעה!
מתכון לבצק:
500 גרם קמח פיצה
4 גרם שמרים
1 כפית סוכר
1 ½ כפיות מלח
1 ½ כפיות זרעי כמון כתושים
1 ½ כפיות זרעי כוסברה כתושים
2 כפות שמן זית
310 גרם מים
לבשר:
700 גרם בשר טלה טחון עם קצת שומן
3 עגבניות מגורדות על פומפייה
1 בצל לבן מגורד על פומפייה
1 ½ כפיות פפריקה מתוקה
מלח/פלפל לפי הטעם
½ כפית פלפל קיאן (אפשרות)
½ כפית ג'ינג'ר יבש מגורד
לעיטור:
צנוברים קלויים, עגבניות שרי, טחינה גולמית איכותית, סלסה משגעת.
סלסה:
פרוסת לימון כבוש
1 שן שום טרי
2 כפיות צלפים כבושים + עלי צלפים כבושים
¾ כוס שמן זיית
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
1 מלפפון קצוץ דק
1 פלפל שושקה קצוץ דק
מלח- לשים לב שהלימון הכבוש מלוח בעצמו.
הכנה:
1. מאחדים את הקמח עם השמרים בקערה ומערבבים לפיזור טוב של השמרים. מוסיפים את התבלינים לקמח ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים עד שנוצר בצק אחיד ולא יותר. מאפשרים לבצק לנוח ל-30 דקות.
2. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של 80 גרם. מכדררים כל חתיכה לכדור מהודק ומאפשרים להם לתפוח לשעה.
3. בזמן הזה מכינים את הבשר והסלסה.
4. לבשר- מאחדים את כל המרכיבים ביחד ומניחים במקרר עד שהבצר מוכן.
5. לסלסה- כותשים את הלימון הכבוש, צלפים כבושים, ושן שום במכתש ועילי עד ליצירת משחה לא חלקה. מוסיפים שמן זית, מלפפון ופלפל שושקה קצוצים. מערבבים היטב. לפני שמוסיפים מלח טועמים מכיוון שהלימון הכבוש נותן הרבה מליחות.
6. מרדדים כל כדור בצק לעובי חצי ס"מ בצורת אליפסה. מקפלים את השוליים וצובטים מעט.
7. מסדרים את הבשר על הבצק המרודד לשכבה של עד אחד ס"מ.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום מקסימלי (250 מעלות צ'). בטאבון אופים ב300 מעלות צ'.
9. זמן האפייה מהיר מאוד. בתנור ביתי כ 10 דקות. באפייה בטאבון אופים כ 3-4 דקות על כל צד.
10. הלחמעג'ון צריך לצאת עם שוליים ותחתית זהובים.
11. מורחים את הסלסה על הלחמא, מוסיפים טחינה גולמית איכותית, עגבניות לקישוט.
נראה מדהים. עדיין לא