top of page
האופה מהגליל

מאפה גבינות אלוהי שאי אפשר להפסיק לאכול

עודכן: 15 באוג׳ 2021



את המאפה הזה הכנתי לגמרי בטעות לפני כשנה, מבצק פיצה שהתפנצ'ר ובכל זאת רציתי להכין ממנו משהו.. אחרי תפיחה ארוכה מאוד של 12 שעות, כשהיה ברור שאי אפשר יהיה להכין ממנו פיצה כהלכה, הכנתי איזה אלתור- מאפה עם גבינות ומהירקות שהיו בבית באותו הזמן, גמבה אדומה, עגבניות שרי ועשבי תיבול של אורגנו ובזיליקום טרי מהגינה. גם את הצורה של המאפה אילתרתי ומה שיצא בסופו של דבר הפתיע גם אותי וגם את האורחות שהגיעו אלי באותו היום, בקיצור יצא פצצה.


בכלל תכננתי להכין משהו אחר אבל המאפה הזה עלה בכל הזדמנות בשבוע אחרון וקיבל מלא תשבחות גם על המראה וגם על הטעם.. אז ממש בספונטניות שניה לפני שאני מתחילה לצלם, הכנתי את המצרכים וזה הסרטון שיצא.

במקור אני מכינה את הבצק הזה מביגה, והבצק יושב לילה במקרר. המתכון הנ"ל הוא המתכון המקוצר בהתפחה הרבה יותר קצרה.


מתכון:

עבור 4 כדורים של 170 גרם כל אחד

400 גרם קמח פיצה

5 גרם שמרים יבשים

280 גרם מים

12 גרם מלח


מילוי:

200 גרם פרמז'ן מגורד

4 כדורי מוצרלה גדולים

1 גמבה אדומה

½ סלסלת עגבניות שרי

½ צרור אורגנו טרי

½ צרור בזיליקום טרי

מלח, פלפל

שמן זית



הכנה:

1 מערבבים קמח עם שמרים יבשים. מוסיפים מים ומלח. לשים 10 דקות לקבלת בצק אחיד. הבצק הזה יוצא דביק. אפשר ללוש במיקסר אן בלישה ידנית כפי שניתן לראות בסרטון.

2 מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלה.

3 מחלקים את הבצק ל4 חתיכות ומכדררים לכדור בצק מהודק.

4 מאפשרים לכדורי הבצר למוח לכ20 -30 דקות או עד כמעט הכפלה. בזמן הזה מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות או טאבון לחום של 300 מעלות. לאנשי הטאבון- אתם יודעים כמה זמן לוקח לטאבון שלכם להתחמם, לכן הדליקו מספיק זמן לפני כך שיהיה חם כאשר המאפים נכנסים אליו.

5 פותחים את כדורי הבצק כפי שמרדדים בצק של פיצה ע"י דחיפה של האוויר בכדור כלפי השוליים ומותחים בעדינות להימתחות הבצק.

6 מפזרים גבינות, ירקות, עשבי תיבול., מלח ופלפל ומעט שמן זית. סוגרים את הבצק משני צידו כלפי פנים, כפי שניתן לראות בסרטון, ומהדקים את הבצק בקצוות ובאמצע התפר כך שיישארו חלקים שאינם סגורים, כפי שניתן לראות בסרטון. מורחים שמן זית על חלקו החיצוני של המאפה.

7 המאפה מאוד עדין לכן אחרי פתיחת הבצק, כדאי להניח אותו כבר על תבנית אפייה. לאפייה בטאבון כדאי לשים קמח מתחת למאפה ועל 'הכף פיצה'.

8 אופים כ 20-25 דקות. לאפיה בטאבון מסובבים את המאפה לפי הצורך.

9 טורפים ונהנים😊

519 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page