ליקוט תאנים, ריבה לחורף, טארט ומנה בשרית מיוחדת מתאנים

תאנים הן יהלום עסיסי שגדל באמצע הקיץ הישראלי הלוהט. כמו אואזיס באמצע המדבר, הן עסיסיות מתוקות ויש שלל מטעמים שאפשר להכין מהן. אני בעיקר אוהבת לצאת להר וללקט את התאנים השחורות אך השנה העץ הזה לא הניב הרבה פרי. המשכתי לעצים של חברים במושב ובכל ביקור של עץ גם ביקרתי חברה. אחרי ליקוט של כמה שעות שהתחיל לפנות בוקר, חזרתי הביתה עם סל מלא בתאנים.

דבר ראשון מעמידים סיר ריבה מהתאנים הכי בשלות, אחר כך טארט בצק פריך, תאנים, שמן זית ארומטי, מלח, גבינת רוקפור, בלסמי ודבש. ולבסוף עם התאנים השחורות המיוחדות הכנתי מנה עם כבד עוף, בצל מטוגן, תאנה וריבת תאנים.

ואחרי כל זה, הכי כייף לשבת עם חברים ולחלוק את כל הטוב הזה. תודה לחברים והשותפים למסע היצירה הזה, כייף לי אתכם.