אם אתם מחפשים את הרגע המתוק של הסופ"ש בנחת וגאווה, הפוסט הזה בשבילכם.
מתכון שיגרום לכם לחייך וללקק את האצבעות
לחמניות רכות, אווריריות, טעימות בדיוק לסופ"ש אבל תכלס תרצו אותם כל יום.
המתכון הקל ללחמניות חלב! אני החלפתי חלב רגיל בחלב שיבולת שועל. אפשר להכין גם בלי שוקולד צ'יפס לגרסה שתתאים גם לארוחת ערב.
כמות: כ-9 לחמניות במשקל 60 גר'. זמן עבודה: 20 דקות. זמן התפחה: שעה וחצי
מרכיבים:
350 גר' (2 2\3 כוסות) קמח רב תכליתי
3 כפות סוכר
7 גר' שמרים יבשים
2/3 כפית מלח
200 גר' (3/4 כוס+3 כפות) חלב חמים / חלב שיבולת שועל/שקדים וכו'
30 גר' חמאה רכה
150 גר' שוקולד צ'יפס לאפייה
לעיצוב:
קורנפלור (לא חובה)
הכנה:
1. מערבבים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר. אם אין מיקסר לשים בידיים (זו אחלה מדיטציה)
2. מוסיפים חלב וכשהחלב מתחיל להתאחד עם הקמח מוסיפים את המלח.
לשים כ-5 דקות עד שהבצק חלק ואחיד ולא מעבר.
3. כשהבצק חלק מורחים עליו חמאה רכה ואת השוקולד צ'יפס וחוזרים ללוש עד שהחמאה והשוקולד נטמעים לחלוטין ולא מעבר.
המרקם של הבצק יהפוך להיות מוזר, במיוחד אם אתם לשים בידיים. לא לפחד, לבכות או לברוח! הבצק יחזור לעצמו, אני מבטיחה😊
4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, משמנים גם את כדור הבצק כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד או מגבת. כדאי שהקערה תהיה כמה שיותר סגורה.
5. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
6. מדליקים את התנור על 180 מעלות
7. מחלקים את הבצק ל-9 חתיכות של 60 גר'. שימו לב שבשלב הזה לא ממש לשים את הבצק ואין צורך למעוך אותו. יוצרים כדורים חלקים ומסדרים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. נותנים לכדורים לתפוח כ- 30 דקות.
ליצירת אפקט מושך ומענין בוזקים בעזרת מסננת מעט אבקת קורנפלור מעל הכדורים.
9. אופים בשליש תחתון של התנור כ-18 דק'. לשים עין אחרי הדקה ה-12.
10. הלחמניות צריכות לצאת בהירות! כיאה ללחמניות חלב😊
11. מוציאים מהתנור ומצננים לטמ"פ חדר.
הלחמניות האלה הכי טעימות כשהן טריות!!!
אם לא זללתם אותם מיד, תכניסו למקפיא ותהנו מהן אחרי הפשרה וחימום!!
באהבה, הגר
האופה מהגליל
Comments