
התאהבתי בלחם/ עוגה הזו בעקבות צפייה בסרטים אמריקאים על הדרום, שם הלחם הזה מאוד נפוץ בגרסה המלוחה שלו.
בגרסה המתוקה הזו הלחם/ עוגה כל כך עסיסי וההכנה ממש זריזה כך שיש לכם עוגה ליד הקפה בפחות מ10 דקות עבודה.
בזמן האפייה תפתחו רעב😊 אפשר להכין אותו גם בלי המתוק, לזרוק כמה עשבי תבלין יבשים פנימה, ויש לחם תירס עסיסי לארוחת ערב ליד המרק.
לחם תירס מתוק
125 גר קמח רב תכליתי
120 גר קמח תירס
200 מ"ל חלב (אני השתמשתי בחלב שיבולת שועל)
115 גר חמאה מומסת
1 ביצה L
60 גר סוכר חום
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
1 כפית רום (אופציונלי)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות דבש
אפייה בחום של 175 מעלות צ'. 30-40 דקות.
Comments