top of page
האופה מהגליל

לביבות תפוחי אדמה - לטקס **ללא גלוטן**

לביבות תפוחי אדמה מסורתיות לחנוכה ואם אתם אוהבים אותם כל כך, אז לכל השנה.

שילוב הטעמים של תפוח אדמה עם בצל הוא פשוט מדהים לדעתי, והכל משתבח אחרי שמוסיפים אבקת סוכר וריבה, כן אני מאלה שאוהבים את הלטקס שלהם מתוק. הלביבות מתאימות גם לארוחה מלוחה כמובן.



כמה דברים חשובים על לביבות לטקס:

*לסחוט את התפוא והבצל המגורדים, לא לוותר על שלב זה.

*אם יש נוזלים בקערה בשלב עיצוב הלביבות (אחרי הסחיטה ואחרי שהוספתם את הביצה), לא נורא, פשוט תמשיכו הלאה, הלביבות יחזיקו בטיגון ויצאו שלמות ויפות!!

גם אל תנסו לסחוט את הנוזלים, יש בהם קורנפלור וזה יגרום ללביבות להיות שלמות ועסיסיות.

*אחרי טיגון ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.



מתכון: כמות הלביבות תלויה בגודל שתכינו אותם. לי יצאו 7 לביבות בינוניות.

2 תפוא גדולים אדומים (450 גרם עם הקליפה)

120 גרם בצל לבן (1 בצל קטן)

1/4 כוס קמח תפוא

1 כפית אבקת אפייה

פלפל שחור טרי לפי הטעם

1 כפית מלח 1

ביצה גדולה

שמן לטיגון

1/4 כפית אגוז מוסקט- אופציונלי

Comments


bottom of page