הדגמה מפורטת להכנת ביצה עלומה כי שמתי לב שהרבה אנשים שאוהבים ביצים עלומות, אבל פשוט לא מכינים אותן כי הם חושבים שזה כל כך מסובך.
לפני שפתחתי את העסק "האופה מהגליל", עבדתי במסעדת 'אלנה' במלון נורמן תל אביב. במסעדה התחלתי בפס ארוחת בוקר ("פס"- מונח מטבחים שמתאר את אופי המנות שיוצאות ממנו), שם הכנתי ביצים עלומות, אומלטים בסגנון צרפתי ועוד ועוד. בכל בוקר הייתי פותחת את הפס ב- 6:00 ומכינה ביצים עלומות לכל הבוקר. בימים רגועים של אמצע השבוע הייתי מכינה 90 ביצים ובסופי שבוע עמוסים הייתי מכינה 250 ביצים ואפילו יותר. למדתי כל מה שאפשר לדעת על ביצה עלומה מושלמת.
אז באתי להראות לכם בדיוק איך מכינים ביצים עלומות ושההכנה כל כך קלה שמחר בבוקר אין סיבה שלא תאכלו עלומות, או למה לא עכשיו?!
חוץ מזה אני מוסיפה כאן כמה דגשים ואיך מאחסנים עלומות למקרה שלא אכלתם אותן מיד.
תהנו:)
דגשים נוספים:
*לתוצאה הכי טובה כדאי להשתמש בביצים טריות
*ספרו לי איך יצא ותשאלו שאלות בתגובות אם יש לכם.
איך מאחסנים ביצים עלומות:
*אם הכנתם ביצים עלומות ואתם לא רוצים להגיש מיד:
כשעלומה יוצאת מהמים החמים, מכניסים אותה מיד למי קרח כדי שהבישול שלה יפסק. מאחסנים בכלי סגור עם המים הקרים עד יומיים במקרר (יתכן שאפשר לאחסן ליותר ימים אבל לדעתי הטעם לא מיטבי והריח חזק מדי).
מכיוון שהביצה תחומם שוב ואנו רוצים שהיא עדיין תהיה נוזלית בפנים, כדאי להוציא אותה מסיר המים כאשר החלבון התקשה מספיק שכאשר נוציא אותה היא לא תקרע.
*איך מחממים ביצה עלומה אחרי איחסון:
מחממים מים בסיר, הפעם בלי החומץ מכיוון שהביצה כבר עשויה. כשהמים חמים מכניסים את הביצה לדקה, דקה וחצי. לא לשכוח אותה שם כדי שלא תהפוך לביצה קשה:)
Comments