טארט דבש מלוח עם בצק ללא גלוטן


עוגה מדהימה, מתאימה לימים מיוחדים ולראש השנה. אני אוהבת כשיש מליחות באותו הביס עם המתוק.. אז אני שמה יותר מלח ממה שכתוב במתכון.. בערך כפול בכמות (אני מאוהבת?).


חומרים:

כמות: לתבנית 26 ס"מ. זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפייה: 40-60 דקות

בצק:

180 גר' (כוס ושליש) קמח תפו"א

180 גר' קמח שקדים (כוס וחצי שקדים טחונים)

20 גר' קורנפלור (2.5 כפיות)

15 גר' אבקת סוכר (אחד ורבע כפיות)

קורט מלח

150 גר חמאה קרה בקוביות

1 ביצה M

מילוי:

4 חלמונים גדולים, טרופים קלות

2 ½ כוסות (600 מ"ל) קצפת כבדה

½ כוס אחת (72 גרם) סוכר דמררה

1/3 כוס עמילן תירס

1/2 כפית מלח (אני שמתי כפול)

1/2 כוס (120 מ"ל) דבש

2 כפיות תמצית וניל

מלח ים כתוש או מלח מלדון לפזר לפני הגשה(אופציונלי)

הכנת הבצק:

מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת מיקסר. מוסיפים את חתיכות החמאה הקרה ומערבלים עם וו גיטרה. הבצק צריך להגיע למרקם חולי ולא מעבר, זה לוקח כ- 2 ד


קות. אם לשים בידיים, ממוללים את הקמח והחמאה בין שתי כפות ידיים צמודות, זה לוקח כ- 10 דקות והתוצאה טובה כמו עבודה במיקסר.



מוסיפים את הביצה, מערבלים (או לשים בידיים), רק עד שהבצק מתאחד למרקם חלק.

מוציאים מהקערה אל תבנית האפייה בה נשתמש. משטחים את הבצק עם הידיים על פני כל התבנית לגובה של 0.5 ס"מ, כולל על קירות התבנית. עוברים על שולי התבנית וחותכים עודפים של בצק.

(עודפי בצק אפשר לשמור במקרר ולאלתר איתם במועד מאוחר יותר..).

מכניסים את התבנית למקרר עד אשר המלית מוכנה.




הכנת מילוי:

*מדליקים תנור ל-170 מעלות צ'.

שמים את החלמונים בקערה גדולה וטורפים למרקם חלק.

להכנת המלית מחממים בסיר בינוני את השמנת, הסוכר החום, עמילן התירס והמלח על אש בינונית עד שהיא מגיעה לרתיחה קלה. מערבבים כל זמן הבישול. כאשר המלית מגיעה לבעבוע היא צריכה להתחיל להתעבות.

לאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה מלאה, מסירים אותה מהאש.



שופכים את המלית אל הקערה עם החלבונים תוך כדי ערבוב מתמיד ונמרץ. שלב זה נקרא "טמפור" (Tempering)- הוספה הדרגתית של חום אל ביצים/חלמונים על מנת שלא יהפכו לביצה מקושקשת.. מוסיפים את יתרת מלית השמנת שנותרה ומערבבים עד לאיחוד וחלק.



מוסיפים את הדבש ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת מלית אחידה.

יוצקים את המלית לקרום הפאי.

אופים את הטארט 40-45 דקות, עד שהמלית מבעבעת ותתחיל להשחים מעל.


מוציאים את הטארט מהתנור.

המלית עדין תהיה כמו ג'לי ולא לגמרי יציבה, זה בסדר😊.

מכניסים לקירור עד שהיא קרה ויציבה לחלוטין.

מפזרים את מלח הים על הפאי ומגישים.

מגישים באהבה:)