כולם אוהבים חלה טרייה ורכה. החלה הזו רכה, אוורירית, ועשירה. הכנסתי בה את השילוש הקדוש שכולם אוהבים בכוס התה- ג'ינג'ר, לימון ודבש. השילוב של שלושת המרכיבים האלה ידוע "כתרופת סבתא".
על כל אחד מהמרכיבים יש מחקרים שבודקים את תכונות הריפוי שלהם. אני משתדלת להכניס ג'ינגיר כמעט בכל תבשיל/שייק, אז למה לא בחלה? ניסיתי וראיתי כי טוב. אהבתי את הטעם העדין של הג'ינגר עם החמצמצות של הלימון וברקע המתיקות של הדבש, עוטפת את כל הטעמים ביחד.
מתכון:
500 גר' קמח לבן
10 גר' שמרים יבשים
25 גר' שמן קנולה
25 גר' חמאה מומסת
230 מ"ל חלב קר/חלב אחר/מים
10 גר' מלח דק
מילוי:
3 גר ג'ינג'ר מגורד דק
6 כפות דבש דבורים
¼ לימון קצוץ עם הקליפה
מיץ מחצי לימון
לעיצוב: 2 כפות מהמילוי, לימון פרוס דק דק בלי הגרעינים, כף דבש מומסת בכף מים.
1. מנפים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה (או קערה גדולה), מוסיפים שמרים ומערבבים עם כף לפיזור טוב של השמרים. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את השמן, החמאה המומסת והחלב.
מתחילים לעבד במהירות נמוכה כ-2 דקות. מוסיפים את מיקס ג'ינג'ר לימון דבש ולשים 4 דקות נוספות ליצירת בצק אחיד. זה הולך להיראות כמו עיסה שלעולם לא תתגבש, לא לפחד!! תמשיכו עם הלישה😊
2. מוסיפים את המלח ומעבדים 4 דקות נוספות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדור מהודק. משמנים קערה במעט שמן ומניחים בה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד הכפלת נפח.
4. כשהבצק הכפיל את נפחו מוציאים אותו למשטח עבודה מקומח קלות.
שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים עבור שתי חלות 4.
(אני הכנתי 2 חלות של 4 קלועות לשושנה. אפשר לקלוע באיזו דרך שאתם רוצים, העיקר שכל חלקי הבצק יהיו שווים במשקל). יוצרים כדורי בצק חלקים ואחידים מכל אחת מהחתיכות ונותנים להם לנוח כ15 דקות, מכוסים במגבת.
5. אחרי שהבצק נח מעצבים כל כדור לרצועת בצק ארוכה. קולעים את החלה לפי העיצוב שבחרתם.
מדליקים תנור על 175C מעלות. מתפיחים כ-40 דקות או כמעט עד הכפלת נפח.
6. לפני שהחלות נכנסות לתנור מברישים בעדינות עם המיקס ג'ינג'ר לימון דבש ומקשטים בעדינות עם פרוסות לימון דקיקות. אופים בשליש תחתון של התנור כ 30-40 דקות עד שהחלות זהובות שחומות.
7. מוציאים מהתנור ומברישים עם מי דבש. מקררים על רשת קירור. בוצעים ו.. בתאבון😊
Comments