החורף הגיע, בערך.. וגינת הירק צומחת בשקיקה. יש סלקים בכל הצבעים וזה כל כך מיוחד.
תוך כדי עבודה בגינה, עקרתי כמה סלקים כדי להכין מנת דג כבוש וירקות שורש.
כמה שהמנה הזו פשוטה וטעימה, עסיסית ויפה ממש על הצלחת.
זו מנה להגיש לשולחן בארוחה עם חברים כאשר אתם רוצים גם להרשים על הדרך..
הולכת בפני עצמה או עם לחם טוב, למשל אחד הלחמים מהערוץ של - כוסמין, חיטה מלאה, שיפון.
(פלייליסט יוטיוב לחמים מהתחלה עד הסוף https://bit.ly/3Ff2H8G)
בסרטון אני אכלתי לחם שאפיתי מקמח שיפון וקמח כוסמין ביחד.
אל תשכחו להירשם לערוץ יוטיוב לעוד סרטונים, מתכונים, טבע ושלווה!
מתכון לדג בכבישה מהירה של מלח וסוכר
* אפשר לשנות את היחס לפי טעם אישי
*אפשר להוריד את הסוכר, זה ישנה את הטעם ומרקם, אבל אפשרי למי שלא יכוללצרוך סוכר.
תערובת כבישה שלי-
300 גרם מלח גס
100 גרם סוכר לבן
גרידה מלימון אחד
חופן של זרעי כוסברה
אופציות נוספות- גרידת תפוז, עשבי תבלין כמו שמיר, טימין, רוזמרין ועוד.
מערבבים את כל החומרים שיתפזרו באופן אחיד בתערובת.
מכינים פילטים של דג טרי קטן או פורסים רצועות מפילה דג טרי אם זה דג גדול.
דגים פופולריים לכבישה- סלמון, אינטיאס, טונה, פלמידה. מעבר לכך חברים אין חוקים!!
זה אוכל, תעשו מה שבא לכם, אם יש דג טרי יפה בשוק וזה מה שמתחשק לכם, לכו על זה!
מצפים את פרוסות הדג בתערובת ומכסים הכל בעוד תערובת כבישה. כמו שרואים בסרטון.
רצוי לסגור את הכלי עם מכסה או ניילון נצמד ומכניסים למקרר.
כמה זמן כובשים את הדג? גם זה טעם אישי, יש כאלה שאוהבים דג חצי נא, יש כאלה שאוהבים דג מצומק.
בסרטון כבשתי לכ 3-4 שעות.
אחרי כמה שעות אפשר להוציא חתיכה אחת, למשמש אותה ולראות את זה לטעמכם.
מאוד ממליצה לעבוד עם כפפות הגייניות, בשביל הדג ובשביל הידיים שלכם! חוץ מזה אני מנקה עם אלכוהול למשטחי עבודה אחרי עבודה עם דגים, בשר ועוף.
סימנו! מוציאים את החתיכות, שוטפים במים קרים ומניחים על מגבת נקייה לספיגת המים. נייר מטבח נדבק לדג. לזרוק את המגבת לכביסה אחרי השימוש הזה.
מעבירים לכלי נקי ומפנקים בשמן זית או מסדרים על צלחת יפה עם ירקות שורש ומגישים מיד.
אפשר לשמור במקרר יומיים. לא לנשים בהריון.
אם אהבתם את הסרטון הזה, הרשמו לערוץ וספרו לי מה דעתכם על המתכון הזה!
Comments