ליקוט זה אחד התחביבים האהובים עלי, לצאת לטבע להנות מאוויר טוב. להכיר את מה שגדל בר בסביבה שלי ולהנות ממטעמים שאני מכינה בבית. בחלקת טבע שנמצאת סביבי גדלים שיחים רבים של שיח הצלפים, ובכל עונה אני קופצת על ההזדמנות ללקט צלפים, אביונות ועלים של שיח הצלף, אותם אני כובשת בצנצנות כדי שיהיה אפשר להנות מהם כל השנה.
מתכון צלפים כבושים:
1 קוטפים צלפים.. שוטפים ומשרים ל-3 ימים. מחליפים את המים לפחות פעם פעמיים ביום.
2 יוצרים נוזל כבישה של מים, חומץ ומלח. 1 כוס מים/ 1 כוס חומץ לבן/ כף מלח גס. מכינים לפי היחס הזה את הכמות שצריכים.
3 מסננים את הצלפים מנוזלי ההשריה ושוטפים היטב במים. ממלאים צנצנת מעוקרת בצלפים. אפשר לתבל בפלפל חריף מיובש (לא טרי), עלי דפנה, שיני שום טרי. משאירים מעט מקום 2 ס"מ מהחלק העליון של הצנצנת.
4 יוצקים את נוזל הכבישה עד כיסוי הצלפים. יוצקים שמן זית בכמות שתיצור שכבה של 1 ס"מ מעל המים. צריך שיישאר מקום לאוויר מעל שכבת השמן זית.
5 סוגרים היטב בטמפרטורת החדר, לא בשמן ישירה, למשך זמן של כ- שבוע.
6 פותחים, טועמים ונדהמים מהטעם. לשמור במקרר.

מתכון לחמניות המבורגר
המצרכים (16 מנות):
1 ק"ג קמח לבן/ קמח לחלה
14 גרם שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
80 גרם סוכר
20 גרם מלח
540 גרם מים פושרים
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר או פשוט בקערה אם לשים בידיים.
2. מוסיפים את החמאה המומסת, מים, ביצה, סוכר ולבסוף את המלח ולשים 10-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, הבצק אמור להיות דביק מעט.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת נקייה.
4. מתפיחים את הבצק כשעה או עד הכפלת הנפח.
5. לשים שוב את הבצק קצרות ומחלקים ל-16 יחידות במשקל 110-100 גרם. מניחים את יחידות הבצק על משטח שיש נקי, יוצרים כדורים חלקים ומסדרים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עוד כ-20 דקות.
7. מחממים תנור ל 180 מעלות.
8. מושחים בביצה ומפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
*לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב ולהפשיר לקראת השימוש.
댓글