התחשק לי להכין דפי פילו בבית, אני יודעת שאפשר לקנות אותם בקלות, והאמת זה גם מה שאני עושה בדרך כלל. אבל הפעם התחשק לי להכין. מצאתי באינטרנט מתכונים שלא עבדו וכך ניסיתי עד שהגעתי למרקם המושלם לבצק. יצא בצק מושלם וברגע התאהבתי בו, אני יודעת שאני אומרת את זה על כל בצק, אבל תאמינו לי שבאותו הרגע, הוא היה הבצק הכי מושלם.
אתם יודעים שחלק מ"הקטע" שלי בסרטונים הוא להכין אוכל ממה שגדל אצלי בחצר, בהר או בשיתוף עם משאבים מהשכנים. אני אוהבת להשתמש במה שבסביבה שלי, זה מרגיש לי נכון. הפעם, חוץ מהכנת הבצק, הלכתי לשכנים ולקחתי קצת חלב עיזים טרי. הכנתי גבינה ותיבלתי אותה בווניל ופיסטוקים. במתכון רשמתי איזה גבינות אני חושבת שהכי מתאימות ככה שאתם לא צריכים לחפש עז לחלוב אותה. בכל מקרה אם אתם משיגים חלב טרי, חובה לפסטר אותו!!!
מתכון:
5 דפי פילו קנויים או בהכנה ביתית (מתכון בהמשך)
100 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה כחושה- חמד/טבורוג/ טוב טעם/כנען
1 כפית מחית ווניל (אופציונלי)
1 חופן פיסטוק שלם טבעי
5 נקטרינות יפות ובשלות חתוכות דק
100 גרם חמאה מזוקקת מומסת או חמאה רגילה מומסת
לקישוט- קורט קינמון, קורט סוכר חום, מיץ מחצי לימון, מעט דבש להזלפה.
מתכון לבצק פילו למי שרוצה להכין בבית:
עבור 6 כדורים של 70 גרם + כדור קטן של 50 גרם
הכמות מתאימה למאפה הנ"ל, אם רוצים להכין מאפה עם יותר דפים, מכפילים את הכמות של המתכון.
300 גרם קמח לבן רב תכליתי
½ כפית מלח
2 כפיות חומץ בן יין לבן
3 כפות שמן זית
140 גרם מים
תערובת קמח לרידוד:
2 כפות קמח לבן
½ כוס קורנפלור
הכנה:
1. מפשירים 5 דפי פילו לפי הוראות יצרן או מכינים לפי ההוראות כאן.
2. הכנת בצק- בקערה מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים שמן זית, חומץ בן יין לבן ומים. מערבבים עד שמתקבל בצק מאוחד. לשים את הבצק 10 דקות לקבלת בצק רך ונעים במרקם חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח לשעתיים בטמפרטורת חדר.
3. מחלקים את הבצק לחתיכות של 70 גרם כל אחת, נשארת חתיכת בצק קטנה יותר. מכדררים כל חתיכה לכדור.
4. מתחילים לשטח את הכדורים, בזמן שעובדים על כדור אחד, כדאי לכסות את השאר במגבת לחה כדי שלא יתייבשו. לוחצים על כל כדור ליצירת דף בצק בקוטר 10 ס"מ. עורמים את הדפים שיצרנו אחד על השני (עד 6 חתיכות בצק בכל פעם), ומפזרים בנדיבות מתערובת הקמח-קורנפלור שהכנו בין כל דף, כפי שאפשר לראות בסרטון. הגודל של כל הדפים צריך להיות דומה והם צריכים להיערם אחד על השני בצורה אחידה.
5. מרדדים את ערמת הדפים שיצרנו, הופכים ומרדדים גם בצד השני. כאשר ערמת הדפים מגיעה לקוטר של כ- 30 ס"מ, מפרידים את הדפים בעדינות כפי שניתן לראות בסרטון. אפשר גם לעצור בשלב הרידוד כאשר הבצק בקוטר 20 ס"מ, להפריד בין הדפים ולקמח בניהם כדי למנוע הידבקות.
6. מפרידים בין הדפים בעדינות כפי שניתן לראות בסרטון. אם נקרע הבצק, צובטים את הקרע בעדינות כדי שידבק בחזרה וממשיכים.
7. אם שולי הדפים עבים, מרדדים אותם בעדינות או חותכים.
8. אם מכינים את הפאי גבינה מיד, ממשיכים לשלב הבא. אם מכינים את הפאי בשלב מאוחר יותר, מניחים את הדפים על נייר אפייה ומגלגלים את לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר או למקפיא. ניתן לשמור בקירור עד 1 יום, ובהקפאה עד 3 חודשים. מהקפאה מפשירים במקרר במשך 8 שעות.
הכנת פאי גבינה:
1. מדליקים תנור לחום של 200 מעלות צ'.
2. מברישים תבנית חסינת חום/מחבת ברזל בקוטר 26 ס"מ בחמאה מזוקקת.
3. מברישים את הדף הראשון משני צדדיו ומניחים על המחבת בעדינות, מסדרים את שולי הבצק על שולי הכלי. את הדף השני מברישים מצידו העליון בלבד ומניחים על הדף הראשון. כך עושים עם יתרת הדפים.
4. מערבבים את הגבינות ביחד. מוסיפים מחית ווניל ופיסטוקים, מערבבים.
5. מסדרים את מלית הגבינות על הבצק.
6. מניחים את פרוסות הנקטרינה על הגבינה.
7. בוזקים על הנקטרינות קינמון, סוכר חום וסוחטים מיץ מחצי לימון.
8. מקפלים את שולי הבצק פנימה בצורת מניפה או כל דרך שנראית לכם. מברישים עם חמאה מזוקקת או ביצה טרופה.
9. אופים ב200 מעלות צ' למשך 50 דקות.
10. מוציאים מהתנור בסיום האפייה ומזליפים 3 כפיות דבש.
11. מגישים חם😊
Kommentare