הטחינה הכי טובה שעשיתי אתם לא תאמינו מה יש בה!



עונת החצילים הגיעה וברגע שהמזג אוויר נהיה נכון, שיחי החצילים שנשארו בגינה משנה שעברה, התמלאו בפרחים והתחילו להוציא כמויות חצילים שפשוט לא להאמין. עכשיו, כולם מכירים טחינה בחציל מפורק, אבל זה לא מה שעשיתי פה. הפעם לקחתי חלק בחציל שבדרך כלל זורקים.. תראו את הסירטון ותגידו מה אתם חושבים!!

חוץ מזה, בייגל ירושלמי בטאבון מבצק מדהים!! מתכון לבייגל בתיבת תיאור סירטון, מתחת לסרטון איפה שכתוב "קרא עוד".

מתכון לטחינה - בעיניים עצומות כולם יודעים. מוסיפים קליפת חציל שרופה היטב! מחציל אחד או יותר, טוחנים את הקליפה עד שהיא אבקה דקה.

מוזמנים לפרגן ולהפיץ את הסירטון ועל ידי כך לתמוך בערוץ יוטיוב שלי.

תודה ובאהבה, הגר



מתכון בייגל ירושלמי

עבור 4 בייגלים במשקל 220

גרם 500 גרם קמח פיצה

7 גרם שמרים

50 גרם שמן זית

30 גרם סוכר לבן

275 גרם מים

10 גרם מלח

הוראות הכנה:

1. שוקלים קמח בקערה גדולה, מוסיפים שמרים ומערבבים עם כף לפיזור טוב של השמרים. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הסוכר, השמן, מלח ומים. מתחילים לעבד במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד, ממשיכים לישה ל10 דקות. עד שמתקבל בצק חלק אלסטי וגמיש.

2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים כמה דקות ביד. משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים בה את הבצק. משמנים מעט גם את כדור הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד/מגבת ומתפיחים את הבצק כשעה וחצי במקום חמים או עד הכפלת נפח.

3. כשהבצק הכפיל את נפחו מוציאים אותו למשטח עבודה ושוקלים חתיכות של 220 גר' כל אחת. יוצרים כדורי בצק חלקים ואחידים מכל אחת מהחתיכות ונותנים להם לנוח כ15 דקות, מכוסים במגבת. שלב זה נקרא השהיה.

4. מתחילים בעיצוב הבייגל כדור אחר כדור ורק לאחר שעיצבנו את כולם ממשיכים לציפוי.

5. יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה כפי שאפשר לראות בסרטון.

6. קושרים כל רצועה בקצה שלה, קשר פשוט כפי שניתן לראות בסרטון.

7. מכינים שתי קערות: אחת עם מים ואחת עם שומשום

8. טובלים כל בייגל במים ומיד בשומשום ומניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה עם רווחים של 5 ס"מ אחד מהשני.

9. מניחים לתפיחה שנייה כ- 20 דק', בדר"כ פחות. הבייגל צריך כמעט להכפיל את עצמו.

10. מכניסים לתנור ב1/3 תחתון 220 מעלות כ 13-20 דק או עד הזהבה.

11. מוציאים מהתנור, אפשר לבריש קלות בשמן זית, ומצננים על רשת קירור.