המון זמן אני מנסה לאפות פיצה נפוליטנית כמו שצריך, שהקראסט ייצא קריספי ואפוי כמו בפיצריות של נאפולי.ניסיתי לאפות בתנור בייתי ויצא נחמד, אך עדין לא התוצאה שאליה כיוונתי. התלבטתי לגבי קניה של טאבון בנוי אבל לא התאים לי להוציא סכום כסף גבוה ובעיקר רציתי שתהיה אש חיה בטאבון שתלטף את הפיצה..חקרתי ברחבי האינטרנט לגבי בנייה של התנור הכי פשוט והכי קל לבנייה ותפעול ומצאתי את המתכון הזה: אבני שמוט מסודרות בצורת ח'ת עם שתי פלטות של אבני שמוט שעל אחת מניחים את הפיצה והשנייה סוגרת מלמעלה וכולאת את החום. יש כמה עקרונות מאוד חשובים כדי שתצא פיצה נאפוליטנית כהלכה.אחד הפרטים החשובים ביותר הם חום גבוה של 450 מעלות צ' !!הפיצה שהכנתי יצאה מהתנור תוך 2.5 דקות!!!!! כך שזה אומר שהתנור הגיע לחום המתאים.אני מאוד מרוצה מהתנור הזה.. בניתי אותו פעם ראשונה בלי לדעת אם יצליח על הניסיון הראשון. הרגשתי אושר גדול כשהפיצה יצאה בזמן כל כך קצר, מבחינתי זה הישג :))).
top of page
bottom of page
Comments