בלונדיז דאבל שוקולד לבן ואוכמניות



התחשק לי להכין משהו ממש טעים עם מרקם עסיסי, ת'אמת שלא עבורי. רציתי לשמח משפחה-חברים שאחד מהם היה צריך להיכנס לבידוד, מבאס ביותר.. חיפשתי פינוק אמיתי. היה עוד נתון חשוב, הפינוק צריך להיות ללא גלוטן. לוקחים את כל הנתונים הללו- עסיסי + ללא גלוטן + מה יש בבית= התשובה היא בראוניז

אבל רגע, בא לי טוויסט. ומה יצא? בלונדיז'.

מה זה בלונדיז' אתם שואלים? חוץ מזה שזו מילה שעושה חשק למה שזה לא יהיה. בלונדיז' זה הבראוניז של השוקולד הלבן וזה הפינוק הנכון לרגע הנכון.

עשיתי מחקר על הבלונדיז'/בראוניז המושלם וגיליתי שכדי לקבל מרקם עשיר ודביק (צליל תופים..)

מחליפים את החמאה או חלק ממנה ומוסיפים במקום שוקולד מומס. ביחד עם השוקולד צ'יפס שמגיע גם כן מתקבל בלונדי דאבל שוקולד לבן גם בבלילה וגם כצ'יפים ויוצר מרקם עשיר, דביק וטעים.

נראה לכם שעצרתי שם? הוספתי אגוזי מלך קלויים וקולי אוכמניות! (קולי- אוכמניות טחונות מצומצמות ומסוננות) אל דאגה, אוכמניות שלמות זה מושלם ואציין הכל במתכון. הבלונדיז' יצאו הצלחה מסחררת ויצרו שימחה ועידוד.


כמה טיפים שחשוב לדעת על בראוניז/בלונדיז:

* סדר הכנסת החומרים הוא חשוב

* צריך לתת לבלונדי להתקרר לגמרי לפני שחותכים!

אחרת הוא יתפורר לגמרי, שזה גם בסדר, פשוט תקבלו פירורים טעימים מאוד!!

* רצוי שהמרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר

* הכי קל ונוח לשקול הכל לפני, כך שכל המרכיבים מוכנים לשימוש בכמות הנכונה.

מתכון:

כמות: 12 חתיכות או יותר אם חותכים למיני קוביות. זמן הכנה: 15 דקות. זמן אפייה: 35 דקות

מרכיבים:

170 גר' שוקולד לבן איכותי להמסה

50 גר חמאה לא מלוחה

2 ביצים L

118 גר' סוכר חום דמררה

1 כפית מחית ווניל/תמצית/מקל

1 כפית רום כהה

¼ כפית מלח

80 גר' שקדים טחונים (קמח שקדים) למתכון ללא גלוטן או 60 גר' קמח רב תכליתי למתכון רגיל

100 גר שוקולד צ'יפס לבן איכותי

120 גר' אוכמניות קפואות

2 חופנים אגוזי מלך קלויים ושבורים גס



הכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות צ'. ומכינים תבנית מרובעת 22-24 ס"מ, עם נייר אפייה.

2. ממיסים את השוקולד עם החמאה בבן מארי על אש נמוכה. שמים לב שהטמ"פ לא עולה יותר מידי ושהשוקולד לא נשבר.

3. מוסיפים ביצה אחת וטורפים בעדינות עד שהבלילה אחידה, חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה.

4. מוסיפים סוכר וטורפים עד שנטמע כמעט לגמרי. אנחנו רוצים לוודא שאין צליל חולי כאשר אנחנו מערבבים את הבלילה. בשלב הזה עברתי למיקסר לכמה דקות כי זה נח, אבל בהחלט אפשר גם במטרפה ידנית. לשים לב שלא מקציפים את הבלילה (אנחנו לא רוצים להכניס אוויר לבלילה).

5. מוסיפים ווניל, רום, מלח ומערבבים.

6. מוסיפים שקדים טחונים או קמח וטורפים בעדינות רק עד שנטמע ואין גושים.

7. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.

8. שופכים את הבלילה לתבנית עם נייר אפייה. מפזרים את אגוזי המלך, מפזרים את האוכמניות

(אפשר לערבב את האוכמניות בשלב השוקולד צ'יפס, אני רציתי אותם למעלה).

9. מברכים את העוגה להצלחה ומכניסים למרכז התנור ל30-40 דקות. כל תנור הוא מעט שונה.

להתחיל לבדוק אחרי 30 דקות.

10. הבלונדיז מוכנים כאשר הם זהובים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

11. מוצאים מהתנור ומשאירים לקירור מלא בתבנית!!

12. חותכים ועפים, תהנו!

אחסון במקרר למשך 2-3 ימים או במקפיא למשך חודש.