אגסים במילוי בצק שקדים | מתכון לפסח ללא גלוטן | קינוח שלא ראיתם בשום מקום



קינוח אגסים אפויים במילוי בצק שקדים מתוק. ראיתי את הקינוח הזה בפעם הראשונה כשהתארחתי בדנמרק בחווה פרטית בצפון הפיורד. הקינוח הגיע עם יוגורט קרמי ורוטב תפוחים. הקינוח הזה פשוט למדי וזה מה שאהבתי בו, יש בו מתיקות וקלילות של קינוח פירות, ביחד עם בצק שקדים, חמאה, וניל ואבקת סוכר.

במקרה הוא עשוי מקמח שקדים, מה שעושה אותו מתאים לפסח ולאוכלי ללא גלוטן.


מתכון:

עבור 3 סועדים, אגס אחד לכל סועד או חצי אגס ואז מתאים ל-6 סועדים.


3 אגסים יפים ובשלים

135 גרם קמח שקדים – 6 כפות גדושות (כף לכל חצי אגס)

30 גרם אבקת סוכר- 2 כפות גדושות

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1 מקל ווניל או 1 כפית מחית וניל/תמצית וניל

קורט מלח

1 ½ כוסות מיץ תפוחים

3 כפות מיץ לימון (אופציונלי)



הכנה:

1. מדליקים תנור לחום של 180 מעלות צ'.

2. מקלפים את האגסים, חוצים לשניים ומוציאים את החרצנים כך שתיווצר גומה קטנה בעומק של כ- 1 ס"מ, כפי שרואים בסרטון. מסירים את הסיבים שיש לאורך האגס. עושים זאת בעדינות כדי שהאגסים יישארו שלמים.

מניחים את חצאי האגסים בכלי חסין אש.

3. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה קמח שקדים, אבקת סוכר, חמאה רכה, וניל וקורט מלח. לשים מעט רק עד שהבצק נוצר במרקם אחיד וחלק.

אם משתמשים במקל וניל, אפשר לשים את המקל המרוקן בכלי האפייה, הוא ייתן טעם נהדר לנוזלי האפייה. ובכל מקרה תמיד שומרים מקלות וניל ריקים לשימושים נוספים.

4. יוצרים מהבצק 6 כדורים אחידים.

5. מניחים כל כדור בשקע שיצרנו בחצאי האגס ומהדקים בעדינות כדי שהכדור בצק לא יברח החוצה.

6. שופכים מיץ תפוחים בתחתית כלי האפייה, המיץ ייתן לחות לאגסים ורוטב למנה. מוסיפים מיץ לימון אם רוצים, אני אוהבת את הטעם הלימוני עם המתיקות של התפוחים.

7. אופים בתנור כ70 דקות או עד שהאגסים רכים וכדורי הבצק הזהיבו. אם האגסים צריכים עוד זמן להתרכך וכדורי הבצק כבר מוזהבים, מכסים את הכלי עם מכסה או נייר אלומיניום וממשיכים לאפות.

8. בסיום האפייה מרטיבים את האגסים עם רוטב התפוחים, שקיבל ארומה ממקל הווניל.

9. מגישים עם יוגורט קר/גלידה. בתאבון 😊